Schutting plaatsen


Als je een schutting wilt plaatsen of vervangen dan is het goed om te weten welke soorten er zijn. Graag geven wij je wat inspiratie en een overzicht van de mogelijke soorten.

Kunststof schuttingen

Een nieuwe soort is de kunststof schutting. Het is gemakkelijker te onderhouden en kan de houten schutting vervangen. De schutting is onderhoudsvrij, waardoor je hem niet meer hoeft te verven. Ook heeft het een erg mooie uitstraling. Tegenwoordig worden ze ook zo gemaakt dat ze iets weg hebben van een houten schutting. Wel de uitstraling van hout maar zonder het onderhoud dus.

Roosters en klimplanten

Het is ook mogelijk om een schutting te maken voor een klimrooster van betongaas in combinatie met de klimop plant. Het is een mooie combinatie waar je volop van kunt genieten. Het is natuurlijk leuk om te ontdekken hoe groen je schutting dan wordt. Weet echter wel dat een klimop plant erg snel kan groeien.

Hagen

Natuurlijk kun je ook een groene beukhaag of een liguster gaan gebruiken als schutting. Er zijn volop soorten hagen en ze zorgen voor een groene aankleding van je tuin. Plus je krijgt natuurlijk veel meer privacy.

Wilgentenen, riet of bamboe

Ook wilgentenen of andere planten zijn erg geschikt voor een schutting. Deze kunnen op verschillende manier in of bij de schutting gezet worden. Een hovenier kan je hier meer over vertellen.

Staal

Natuurlijk is een combinatie van bovengenoemde soorten ook mogelijk. Zoals bijvoorbeeld een houten schutting met een groen tussenvlak van planten of klimop. Er is veel mogelijk! 

Een schutting plaatsen is iets wat je misschien wel zelf kunt doen als je handig bent. Als je niet zo handig bent dan kun je ook een bedrijf inschakelen om de schutting te laten plaatsen. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Daarentegen weet je wel dat het door vakmensen geplaatst wordt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de schutting omvalt of dat de schutting minder professioneel wordt geplaatst. Vooral bij sommige soorten schuttingen is het belangrijk dat de fundering van beton goed in de grond staat zodat de schutting kaarsrecht komt te staan. Niet iedereen kan dit.

Wat is belangrijk bij een schutting plaatsen?

Het is belangrijk dat je alle materialen in huis hebt en ook alle juiste gereedschappen. Daarna zijn er een aantal stappen van belang afhankelijk van het soort schutting. Denk hierbij aan de juiste diepte graven voor de fundering of voor de palen waaraan de schutting verbonden wordt. Het is goed om hier op te letten om vervolgens een goede schutting te krijgen. Soms moet je plek maken door struiken of bomen te kappen. Of gewoon om ze te snoeien. Voor het snoeien van bomen kan het zijn dat je op een aantal zaken moet letten (meer hierover op www.bomenkappenwijzer.nl/snoeien/).

Wat kost een schutting plaatsen?

De kosten van de schutting zelf en het laten plaatsen van de schutting worden vaak gescheiden. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een schutting te plaatsen of om zelf iemand in te huren om het uit te laten voeren. Het is slim om bij verschillende partijen een offerte op te vragen voor de kosten van het laten plaatsen van een schutting. Je kunt dan de juiste partij inschakelen om je schutting te plaatsen. De kosten kunnen sterk verschillen waardoor het slim is om dus meerdere offertes op te vragen.

Vakmensen!

Als je iemand je schutting laat plaatsen dan is het slim om vakmensen in te schakelen. Laat niet zomaar iemand je schutting plaatsen. Je zal er meerdere jaren van moeten genieten. Als de schutting dan wat scheef staat dan kan je daar gefrustreerd van raken.

Kom nu in contact met ons en stuur een mail info@zonnebloemdag.nl.