Vijver aanleggen


Er zijn verschillende soorten vijvers. Misschien wil je er een voor je koi karpers? Of heb je andere vissen? Dan is het natuurlijk goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Er zijn groen vijvers, vijvers voor vissen, vijvers voor vijverplanten en natuurlijk ook tal van combinaties op dit gebied.

Een goed advies nodig?

Je kunt contact opnemen met een vijverspecialist of een goede hovenier. Ze hebben beide vaak volop ervaring met het ontwerpen en aanleggen van een vijver. Ze weten precies hoe het mogelijk is om een juiste zuurstofbalans in de vijver te krijgen en ook de juiste zuurtegraad.

Wat kost een vijver?

Als je een vijver wilt laten aanleggen dan zijn hier natuurlijk kosten mee gemoeid. Het is slim om verschillende offertes op te vragen voor de complete vijver. Ook is het slim om te ontdekken welke kwaliteit je voor die aanbiedingen krijgt. Door vooraf duidelijk af te spreken wat je wilt is het mogelijk om een heldere opgave van de kosten te krijgen. 

Klus aanpakken

Een vijver aanleggen is vaak een aardige klus. Het betekent vaak dat de hele tuin op de kop komt te staan. Er moet namelijk ruimte gemaakt worden voor de vijver. Ook moet er grond weggegraven worden om het een diepte te kunnen geven. Het is slim om een goede planning te maken als je een vijver aanleggen gaat. Ook is het goed om te kijken of je alle materialen en gereedschappen in huis hebt om de tuin op de juiste manier aan te leggen. Natuurlijk kun je de vijver ook laten doen door een hovenier of een vijverspecialist.

Wanneer is de beste tijd voor het aanleggen?

Het aanleggen van een vijver kun je het beste in het voorjaar doen of in het najaar. In de zomer of de winter is het niet zo slim om een vijver aan te leggen. De vijver heeft dan geen tijd om een biologisch evenwicht op te bouwen. Iets wat van groot belang is voor onder andere de vissen die er in zullen leven.

In drie stappen de vijver aanleggen

Grofweg zijn er drie stappen waarin je een vijver kunt aanleggen. Je hebt de voorbereidende fase. Hierbij zorg je dat alles in huis komt en alles klaar staat. Ook kan het een fase zijn waarbij je een hovenier of vijverspecialist gaat selecteren. Daarna is er de uitvoerende fase. In deze fase wordt de vijver uitgegraven en geplaatst. Vervolgens heb je de laatste en afwerkende fase. Je gaat de vijver verder aankleden en inplanten. Ook plant je rondom de vijver de juiste planten om een mooi geheel te krijgen.

Kom nu in contact met ons en stuur een mail info@zonnebloemdag.nl.